Impact City: Innovation for a better world | Volvo Ocean Race

Door: Eline Oude Munnink 19-7-2018

Categorieën
:
Blog,

Impact City: Innovation for a better world | Volvo Ocean Race

Afgelopen juni was Reporting Insight uitgenodigd door Samasource om hun event “Impact city: Innovation for a better world” bij te wonen, georganiseerd voor de Volvo Ocean Race. Hoe kan je social impact hebben als ondernemer? Bedrijven die vooruitstrevend zijn, merken dat er business solutions zijn die groei faciliteren, maar tegelijkertijd sociale impact kunnen hebben.

Dit event liet zien dat er veel nieuwe initiatieven zijn op dit vlak en gaf voorbeelden van groeiende bedrijven die ook positieve sociale impact hebben. Eén van de sprekers was Leila Janah, oprichtster en CEO van Samasource. Zij is gestart met deze business, omdat ze gelooft dat armoede het beste kan worden bestreden door mensen te laten leren en werken. Samasource heeft diverse scholen opgericht in Afrikaanse landen om mensen die in eerste instantie geen mogelijkheden zien/hebben om te werken, te helpen en te trainen. In locale datacenters worden deze mensen getraind om daar vervolgens te werken of wordt hen de mogelijkheid geboden een eigen bedrijf te starten, dat weer werk genereert voor de directe omgeving. Leila’s persoonlijke verhaal en haar drive om armoede op deze manier te bestrijden, was erg inspirerend en een mooi voorbeeld dat je als ondernemer social impact kunt hebben met jouw eigen business.

Daarnaast werd er veel genetwerkt en sloten we de ochtend af met een lunch op het Volvo Ocean Race terrein.

In de middag hebben we het AmCham Diversity and Inclusion event bezocht. Tijdens het event was er een panel debat georganiseerd, om verschillende thema’s rond om diversiteit te bespreken. Centraal in deze discussie stond het omgaan met diversiteit en het creëren van een inclusieve werkomgeving binnen organisaties. De volgende onderwerpen kwamen aan bod:

1 Cultural inclusion
2 Women in tech, generations and more
3 Physical challenges
4 Gender identity

De uitkomst van de dag was om een inclusieve werksfeer te creëren, het belangrijk is om stereotyperend gedrag te vermijden en communicatie en medeleven onder collega’s te verbeteren. Het geven en ontvangen van feedback speelt daarin een belangrijke rol. Dit moet dan ook gestimuleerd worden en opgenomen worden in de bedrijfscultuur. Wat kan jij doen? Wees nieuwsgierig in de mensen om je heen en toon interesse in elkaar!

 blog_image:article_bartvi_15319889405b504bccbbb5c.jpg:end_blog_image