Hoofddorp
Other details
Match criteria

Pricing Specialist (vervuld)

Introduction

Wil jij werken bij één van de grootste leasemaatschappijen wereldwijd? Mobiliteit neemt een belangrijke plek in ons dagelijks leven in. Daarbij wordt het steeds persoonlijker en duurzamer; digitalisering, nieuwe vervoersconcepten, flexibele diensten én apps volgen elkaar in rap tempo op. ALD Automotive houdt zich voortdurend bezig met het verbeteren en verduurzamen van mobiliteit. Wij zoeken een commerciële pricing specialist die niet bang is om te experimenteren met prijsmodellen en dagelijks wil meewerken aan het overtreffen van de verwachtingen van onze zakelijke en particuliere klanten.

Where will you work as Pricing Specialist (vervuld)?

Het pricing team bestaat uit vijf collega’s. In deze rol zul je daarnaast ook actief samenwerken met Sales, BI, Marketing IT team en met andere specialisten vanuit de gehele organisatie. Gezamenlijk zorgen jullie voor een zo goed mogelijk prijsbeleid.

ALD Automotive: één van de grootste leasemaatschappijen wereldwijd. Mobiliteit neemt een belangrijke plek in ons dagelijks leven in. Daarbij wordt het steeds persoonlijker en duurzamer; digitalisering, nieuwe vervoersconcepten, flexibele diensten én apps volgen elkaar in rap tempo op. ALD Automotive houdt zich voortdurend bezig met het verbeteren en verduurzamen van mobiliteit. Wij zoeken betrokken collega’s die hieraan willen bijdragen en dagelijks meewerken aan het overtreffen van de verwachtingen van onze zakelijke en particuliere klanten.

What will you do as Pricing Specialist (vervuld)?

De Pricing Specialist is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van pricing modellen op het gebied van Reparatie, Onderhoud, Banden en Verzekeringen. Deze pricing modellen worden ontwikkeld om in te spelen op de ontwikkelingen in de markt en sluiten aan bij de behoeften van de klanten. Het ontwikkelen en verbeteren van pricing modellen wordt door jou projectmatig opgepakt en ontwikkeld in nauwe samenwerking met jouw directe collega’s van o.a. Sales, Business Control en IT. Het doel van deze pricing modellen is om binnen de verschillende segmenten in de markt een passend tarief te kunnen bieden. Jij zorgt ervoor dat de output van deze modellen op een eenvoudige en duidelijke manier wordt uitgelegd aan jouw collega’s. Op deze manier zet jij jouw kennis gecombineerd met data om in waarde voor de klant.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 • Het ontwikkelen en onderhouden van de pricing modellen voor Reparatie, Onderhoud, Banden en Verzekeringen.
 • Het signaleren van kansen en deze vertalen naar concrete prijs initiatieven.
 • Het waarborgen van marges door middel van een sturingsmechanisme gedreven door jouw data analyses.
 • De commerciële resultaten periodiek rapporteren binnen de organisatie en naar het hoofdkantoor.

What do we need in a Pricing Specialist (vervuld)?

Jij bent een commerciële Pricing Specialist, die niet bang is om te experimenteren met prijsmodellen. Jij bent goed in het signaleren van commerciële mogelijkheden en ziet data als dé manier om vraagstukken op te lossen. Je bent in staat om commerciële ideeën uit te werken tot een concreet voorstel en weet dit binnen de organisatie over te brengen. Je schuwt complexe materie niet en bent in staat om deze te vertalen naar helder en eenduidige initiatieven.

Verder heb je:

 • Een universitaire opleiding in Bedrijfseconomie, of een vergelijkbare richting.
 • Ervaring met Pricing
 • Kennis van de Automotive industrie.
 • Ervaring in het geven van presentaties op management niveau.
 • Je bent analytisch en kent je weg in Excel.
 • Je krijgt energie van complexe vraagstukken en experimenteren met data
 • Communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels

What benefits can we offer you as Pricing Specialist (vervuld)?

Een moderne en inspirerende werkomgeving met een collegiale sfeer, een platte organisatie met korte lijnen én prima voorwaarden:

 • Een goed basissalaris en een aantrekkelijke bonusregeling
 • Mobiliteit op maat
 • Maar liefst 32 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband, plus een extra vrije dag voor niet rokers
 • Een mooie functie bij een internationale speler met groeiambities
 • Een goede balans tussen werk en privé
 • Een uitdagende functie met volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden
 • Werken op locatie, een flexplek of thuis
 • Hou je van uitjes en activiteiten met je collega’s, dan biedt onze personeelsvereniging een mooie oplossing

Wil je graag meer te weten komen over deze rol? Mail dan naar julia@reportinginsight.com of neem telefonisch contact op via 06- 39 27 03 42

Location

Hoofddorp

Publication date

18.10.2021

Job agents
Create a job agent and receive new jobs by e-mail.