Business Control Kennissessie @HEMA

Categorieën: Blog

Business Control kennissessie @HEMA

Afgelopen donderdag 2 november heeft Reporting Insight in samenwerking met HEMA op het HEMA-hoofdkantoor een geslaagde kennissessie over Business Control verzorgd. Hierbij waren twintig relaties aanwezig die na een interessante duo presentatie van Mayke Pashouwers RC (head of Business Control @HEMA) en Annemarie Reynolds RC (interim financial – voormalig Philips) werden opgedeeld in drie groepen voor break out sessies.

Na het schetsen van het kader door Dennis de Gier zijn Mayke Pashouwers en Annemarie Reynolds in gegaan op de volgende vragen: Hoe positioneert een business controller zich als business partner? Wat zijn de uitdagingen en ontwikkelingen binnen HEMA op het gebied van Business Control? Hoe werkt het spanningsveld met de business? Wat voor karaktereigenschappen en voorkeursstijlen heeft de ideale business controller? Al met al brachten deze vraagstukken een interessante discussie op gang.

Deze discussie werd voortgezet bij het bespreken van diverse stellingen in de break out sessies, zoals: “Van scorekeeper naar business partner horen we al 20 jaar. Eigenlijk is de rol van Business Controller nauwelijks veranderd.” De groepen waren ingedeeld naar de fase waarin de verschillende bedrijven verkeren, de aard van de business en de rol van de relatie binnen het bedrijf. Ook dit leidde tot interessante nieuwe inzichten en waardevolle kennisdeling.

Na de break-out sessies volgde een gezellige borrel, waarbij tevens plannen zijn gemaakt voor een volgende kennisdeling sessie. Hierover houden we onze relaties uiteraard op de hoogte!

blog_image:article_bartvi_15099797535a0076698763d.jpg:end_blog_image  blog_image:article_bartvi_15099797835a007687bb60b.jpg:end_blog_image

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Admin
Publicatie datum
6-11-2017 14:09
Deel dit artikel
Bart Vink & Partners gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.