AmCham – ABN AMRO: The Future of Work Seminar

Categorieën: Blog

AmCham – ABN AMRO: The Future of Work Seminar


Zoals jullie hebben kunnen lezen in onze voorgaande blog, is Reporting Insight lid geworden van de American Chamber of Commerce (AmCham). En daar maken we goed gebruik van. Afgelopen 25 april hebben Caroline, Eline en Roza het ‘Future of Work’ Seminar bijgewoond op het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam.

Het seminar werd ingeluid met een speech van Rutger Nouhuijs (member of the executive commitee / CEO Corporate & Institutional Banking ABN AMRO) en Wouter Paardekooper (Partner, Baker McKenzie) – beide nauw verbonden met AmCham. Op een laagdrempelige manier wisten zij het onderwerp ‘The Future of Work’ te introduceren aan de aanwezigen. Hierna volgde de directeur-generaal sociale zekerheid en integratie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, met een boeiend verhaal over de groeiende impact van automatisering en robots op de werkvloer en de veranderende rol van werknemers.

Vervolgens pakte een Senior Partner van McKinsey & Company het stokje over, met een presentatie over het onderzoek dat McKinsey heeft uitgevoerd genaamd: ‘a Future That Works’, over automatisering, werkgelegenheid en productiviteit. Uit het onderzoek van McKinsey blijkt dat automatisering niet per definitie leidt tot werkloosheid, maar eerder tot een verandering in werkgelegenheid. Simpele taken zullen geautomatiseerd worden, maar complexere taken blijven toebehoren aan de werknemers. Deze verhoogde complexiteit van taken zorgt voor verandering in de benodigde vaardigheden van werknemers. Het is dus van groot belang dat werknemers zichzelf blijven ontwikkelen en meegroeien, om zo aan de nieuwe functie eisen te voldoen. Daarnaast schijnt McKinsey licht op het feit dat automatisering zelfs nodig is om problemen, zoals de gevolgen van een vergrijzende beroepsbevolking, te verhelpen en uiteindelijk om de productiviteit te verhogen.

De dag werd afgesloten door een paneldiscussie en Q&A. De panelleden waren vertegenwoordigers van Randstad, Ahold Delhaize, Pfizer en het eerder genoemde McKinsey. De discussie werd geleid door Marc ter Haar, Director E&Y en moderator van de dag, waarbij de praktische implicaties en belangen van het bedrijfsleven aan bod kwamen. Daarnaast zorgden de vragen uit het publiek voor de nodige interactie.

Al met al was het een interessante middag. Een boeiend en relevant thema, waarmee we in toenemende mate rekening zullen moeten gaan houden.

blog_image:article_bartvi_15250947795ae7197ba5faa.jpg:end_blog_image

blog_image:article_bartvi_15250947285ae719488ca86.jpg:end_blog_image


 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Eline Oude Munnink
Publicatie datum
30-4-2018 15:20
Deel dit artikel
Bart Vink & Partners gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.