Kennissessie DSM en KPN

Categorieën: Blog

Kennissessie DSM en KPN

Hoe gaan grote bedrijven in Nederland om met de veranderingen in Finance? Technologische mogelijkheden, krapte op de arbeidsmarkt, een andere manier van werken: voldoende uitdagingen! Door kennisdeling kun je van elkaar leren en deze uitdagingen het hoofd te bieden. Reporting Insight organiseerde daarom op 24 augustus 2018 een kennissessie voor de Financial Shared Service centers van DSM en KPN, gehost door DSM.


DSM en KPN gaven elkaar een kijkje achter de schermen van de snelle ontwikkelingen in de afgelopen jaren. De verschillen tussen beide bedrijven zijn duidelijk. DSM focust zich op Life Sciences en Material Sciences, heeft internationale en lokale kantoren/fabrieken en concurreert dus ook internationaal. KPN is een grote nationale speler, waar naast lokale concurrentie, regulering vanuit de overheid en veranderende klantverwachtingen een rol spelen. Daarnaast werkt KPN vanuit de Randstad en zit het dna DSM in Limburg.

blog_image:article_bartvi_15366760065b97d0a6d74c6.jpg:end_blog_image


Beide bedrijven herkennen de volgende uitdagingen:
• Hoe ga je als organisatie om met de kansen die worden geboden door robotisering?
• Hoe zorg je dat de verschillende financiële systemen naadloos op elkaar aansluiten (meer standaardisatie) om de interne dienstverlening aan de business zonder disrupties te laten verlopen?
• Hoe is het Master Data Management belegd in de organisatie om de kwaliteit van de data te waarborgen?
KPN en DSM gaven aan dat Finance steeds vaker wordt gevraagd om een meer sturende of navigerende rol op te pakken binnen bedrijven. Vooruit kijken, in de “drivers seat”. Continue bijsturen door veranderingen in de markt, maar ook intern. Dat betekent dat de rol van de finance-afdeling en finance professional ook verandert. Beide bedrijven geven aan dat er meer moet worden geschakeld met de business en dat ze finance professionals zoeken die dit kunnen (naast blauw, meer groen) en leuk vinden. Hoe ga je daar als managementteam mee om? Welke mogelijkheden staan ter beschikking om intern die cultuuromslag te bewerkstelligen?


Wij kregen de o.a. volgende feedback naar aanleiding van de kennissessie: “De meeting is door DSM deelnemers als zeer positief ervaren. De inbreng van KPN ten aanzien van people en change management is als een waardevolle bijdrage ervaren”, zei Henk Lukkezen, Regional Team Lead Financial Control EMEA van DSM.


Namens Reporting Insight waren Dennis de Gier (founder), Caroline Vogelsang (senior consultant) en Jeroen van IJzerloo (associate partner) aanwezig.


Heeft u ook interesse in een kennissessie over dit onderwerp? Neem contact op met ons!

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Auteur
Vink
Publicatie datum
11-9-2018 16:17
Deel dit artikel
Bart Vink & Partners gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.